Van Gerwen wint ook Premier League-avond in Glasgow

In Glasgow is donderdagavond de derde avond gespeeld in de Premier League Darts. Dat leverde een tweede opeenvolgende overwinning op voor Michael van Gerwen, die erg lekker aan het Premier League-jaar is begonnen.

Kwartfinales
Rob Cross opende de avond door een 3-1 voorsprong te pakken tegen Michael Smith, die terug kwam tot 5-4. Cross liet zich echter niet kennen en met een prachtige 144-finish pakte hij de winst: 6-4.

Michael van Gerwen speelde tegen Peter Wright en het Schotse publiek, maar dat leek hem weinig te deren: na een stroeve start nam hij het heft in handen en met een 136-finish trok Van Gerwen de winst met 6-2 naar zich toe.

Nathan Aspinall kwam in leg twee tot op één dart van een negendarter, waarna Luke Humphries de leg gelijk pakte. Het ging daarna een tijdje gelijk op, tot Aspinall vanaf 3-3 nauwelijks meer iets raakte, waarna Humphries het met een 105-finish afmaakte: 6-3.

Gerwyn Price en Luke Littler sloten de kwartfinales af met een geweldig niveau in de eerste vijf legs, waarna Price acht perfecte darts gooide - hij had wel nog twee beurten nodig voor 3-3. Een beslissende leg was uiteindelijk nodig, met over en weer kansen die gemist werden, maar Price maakte het af: 6-5.

Halve finales
Cross en Van Gerwen deelden de eerste vier legs netjes, waarna Van Gerwen met 4-2 een klein gaatje sloeg. Cross kon net niet meer aansluiten en Van Gerwen pakte met een 88-finish de winst: 6-4.

Het was vervolgens aan Humphries en Price, waar het ook gelijk op ging aan het begin. Vervolgens gaf Humphries echter flink wat gas en daar was Price dit keer simpelweg niet tegen opgewassen: 6-3.

Finale
Van Gerwen en Humphries streden in de finale en het was de Engelsman die op 4-2 als eerste een gaatje wist te slaan. Van Gerwen kwam terug tot 4-4 en pakte een voorsprong, waarna Humphries er met een 121-finish een beslissende leg uit sleepte. Daarin kwam Van Gerwen een stuk eerder op een finish en dat bekroonde hij zonder twijfel: 6-5.