Diablo 4 spelers boos vanwege nieuwe cosmetica + andere ARPG releasedatums

Diablo 4 spelers werden afgelopen week begroet met een € 30,- kostend cosmetica pakket. Het gaat hier om jawel, kleurtjes voor je town portals.

Diablo 4 portals

Blizzard heeft zich onder de Diablo 4 spelers weer eens van hun beste kant laten zien. Niet door weer ingrijpende gameplay mechanieken, maar door een nieuw cosmeticapakket uit te brengen dat nog nietszeggender is dan de zogeheten horse armour. Diablo 4 spelers doen lacherig over de absurditeit van het pakket, maar zijn ook behoorlijk boos. De portals in het pakket zijn namelijk ook nog eens klasse specifiek. Je krijgt namelijk de Tempest Gate Sorcerer town portal, Transit Artery Rogue town portal, Netherworld Threshold Necromancer town portal, Wildroot Way Druid town portal, en de Warpath Barbarian town portal. Het is dus niet mogelijk om een kleurtje uit te kiezen voor je personage. Verder krijg je in het pakket nog 1000 platina die je aan iets anders uit kunt geven.

De woede van de Diablo 4 spelers komt voor Blizzard niet bepaald op een goed moment. Eerder was er al behoorlijk wat onvrede over seizoen 3 van het spel en, waren spelers flink teleurgesteld door het Lunar Awakening gelimiteerde evenement. 21 februari komt een grote concurrent voor Diablo 4 uit namelijk: Last Epoch (zie trailer). En op 7 juni komt de grootste concurrent van Diablo 4 uit namelijk: Path of Exile 2 (zie trailer).

Het is nu de vraag hoe Blizzard denkt hun spelers vast te kunnen houden als ze keer op keer de plank mis slaan met zowel nieuwe content als hun cosmetica pakketten. Zeker als cosmetica pakketten net zo veel kosten als games die nu zeer populair zijn zoals o.a. Palworld of Helldivers 2.