Uitslag Heracles - Vitesse

Vitesse heeft zaterdag op bezoek bij Heracles een pijnlijke nederlaag geleden. De Arnhemmers kwamen in Almelo met 0-2 voor, maar verspeelden mede door een rode kaart van Nicolas Isimat-Mirin hun voorsprong en verloren met 3-2.

Vitesse leek eindelijk weer eens te gaan winnen. De ploeg van Edward Sturing stond halverwege de eerste helft met 0-2 voor dankzij een goals van Kacper Kozlowski en Melle Meulensteen. Jordy Bruijn zorgde een kwartier voor rust voor de aansluitingstreffer. Vlak voor rust moest Vitesse met tien man verder na een tweede gele kaart van Nicolas Isimat-Mirin.

Heracles voerde na rust de druk op de verdediging van Vitesse op en het wachten was op de gelijkmaker, die ook vrij snel zou vallen. Jizz Hornkamp zorgde na iets meer dan tien minuten in de tweede helft voor de gelijkmaker. Heracles bleef ook daarna kansen krijgen, waarna Hornkamp een kwartier voor tijd zijn tweede van de avond maakte en zo Heracles de zege bezorgde.