Woningbrand na schietpartij Pennsylvania, vermoedelijk 8 doden

Tussen de zes en acht leden van hetzelfde gezin worden vermist, vermoedelijk overleden, na een woningbrand die uitbrak tijdens een vuurgevecht woensdag waarbij twee politieagenten gewond raakten, aldus de autoriteiten in Pennsylvania.

De politie ging rond 15.47 uur af op een melding dat een 11-jarig meisje was neergeschoten in Lewis Avenue, een voorstedelijke straat in East Lansdowne, ten westen van Philadelphia. Het is niet bekend of het meisje of de schutter ten tijde van de brand in het huis waren.

Toen de twee agenten bij het huis aankwamen, werden ze allebei één keer beschoten door iemand binnen en schoten ze onmiddellijk terug, aldus de politie.

Beide agenten werden in veiligheid gebracht door agenten van de Upper Darby Police Department, die ballistische schilden gebruikten als dekking terwijl het schieten doorging, aldus de politie. 

De officier van justitie van Delaware County, Jack Stollsteimer, zei woensdagavond tijdens een persconferentie: "Ik zeg met pijn in het hart dat we bang zijn dat er meer dan één persoon in dat huis is. We weten dat de familie van het slachtoffer veel mensen in dat huis had wonen, waaronder kinderen."

Hij vervolgde: "We zijn ons ervan bewust dat er minstens zes tot acht mensen van dat gezin vermist zijn. We vrezen dat zij in dat huis waren toen het in brand vloog." Het is niet bekend of het meisje of de schutter ten tijde van de brand in het huis waren.