FOK! Wat een weer: winterse neerslag

winterbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
In de Limburgse heuvels kan er vanochtend af en toe (natte) sneeuw vallen, met daardoor plaatselijk kans op gladheid. Mogelijk dat er lokaal 1-2 cm kan vallen. Hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden. Elders valt de neerslag (vooralsnog) als regen en wordt er geen gladheid verwacht.

Later vanavond en in de nacht naar maandag is er m.u.v. het westen kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten en door winterse neerslag (korrelhagel of natte sneeuw). Verder landinwaarts kan zich mogelijk een tijdelijk sneeuwdekje van enkele centimeters vormen. Hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden. Vanaf maandag aan het einde van de middag breidt deze gladheid zich ook uit over de westelijke provincies.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend is het in de zuidelijke helft overwegend bewolkt en regent het af en toe. In Limburg kan er ook (natte) sneeuw vallen. In de noordelijke helft vallen enkele buien maar schijnt ook de zon af en toe. Vooral in het noorden en in Limburg is plaatselijke gladheid mogelijk. De wind komt uit het westen, in het zuiden uit het zuidwesten en is matig, aan de kust vrij krachtig.

Vanmiddag is het in het noorden en midden wisselend bewolkt met enkele buien. In het zuiden is het bewolkt met af en toe regen en in Limburg mogelijk ook natte sneeuw. De middagtemperatuur ligt tussen 2°C in Zuid-Limburg en 7°C aan de kust. De wind komt uit het westen, in het zuiden uit het zuidwesten en is matig, aan de kust vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied af en toe krachtig, windkracht 6.

Vanavond is het wisselend bewolkt met enkele buien, later plaatselijk ook met hagel of natte sneeuw. De kans op gladheid neemt landinwaarts in de loop van de avond toe. De wind komt uit het westen en is matig, aan de kust krachtig windkracht 6, in het noordelijk kustgebied later hard, windkracht 7.

Komende nacht zijn er enkele buien, soms met sneeuw of hagel. Verder landinwaarts kan de sneeuw blijven liggen en wordt het glad. De minimumtemperatuur ligt aan de kust enkele graden boven nul, verder landinwaarts rond het vriespunt. De noordwestenwind is matig, aan de kust krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. In het Waddengebied is er kans op zware windstoten tot 80 km/uur.

Tot morgen!

                   

 Een natte sneeuw weerbeeld in Purmerend, wat vandaag ook zomaar kan. (Foto: Pukeko)
Een natte sneeuw weerbeeld in Purmerend, wat vandaag ook zomaar kan. (Archieffoto: Pukeko) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.