Van Gerwen onderuit op WK darts, Williams en Humphries in halve finales

In het Alexandra Palace in Londen zijn maandagavond de derde en vierde kwartfinales gespeeld op het WK darts. Daarmee zijn nu alle vier halvefinalisten bekend, zij mogen dinsdagavond vanaf 20.30 uur in actie komen met als inzet een plekje in de finale van woensdagavond.

Michael van Gerwen - Scott Williams
Van Gerwen was uiteraard de topfavoriet tegen Williams, maar begon uiterst stroef: hij scoorde wel goed, maar liet alle zeven pijlen op een dubbel liggen en verloor de set. Met een dijk van een tweede set en een eveneens uitstekende derde set pakte Van Gerwen vervolgens 'gewoon' een voorsprong, maar ineens was hij het weer helemaal kwijt.

In set vier raakte de Nederlander nagenoeg niks en ook in set vijf wist hij geen enkele leg te pakken. Even was er een opleving in de zesde set, waarin Williams vooral matig stond te gooien, maar daarna was het ook net zo snel weer gedaan. In de zevende en achtste set leek de energie volledig weg bij Van Gerwen, die er niet meer aan te pas kwam en zag hoe Williams met 5-3 won (3-0, 1-3, 2-3, 3-0, 3-0, 0-3, 3-1, 3-1) en de prestatie van zijn leven neer wist te zetten.

Luke Humphries - Dave Chisnall
Op voorhand leek dit juist de spannendste avondwedstrijd te worden, maar niks was minder waar, uiteindelijk. Humphries won de eerste set soepel en zag Chisnall set twee pakken, waarna Humphries de derde en vierde set naar zich toe trok. Dat deed hij ook met set vijf, waarin beide heren geweldig gooiden, en dat was de genadeklap voor Chisnall, die geen leg meer won en met 5-1 sneuvelde (3-1, 2-3, 3-1, 3-2, 3-2, 3-0).