Van Gerwen naar kwartfinale WK darts, kampioen Smith kansloos onderuit

In het Londense Alexandra Palace is vrijdagavond de derde ronde afgesloten op het wereldkampioenschap darts. Uit die ronde stond nog één wedstrijd gepland in de avondsessie, daarna werden de eerste twee achtste finales van het WK gespeeld.

Boris Krcmar uit Kroatië nam het in de laatste derderondepartij op tegen de Schotse oud-wereldkampioen Gary Anderson. Die had het in het begin lastig tegen de sterk spelende Kroaat, maar na het verlies van de eerste set kwam Anderson wat beter in zijn spel en begon hij ook de dubbels goed te raken, waar Krcmar niet meer tegen op kon: 2-3, 3-1, 3-2, 3-1, 3-0 voor Anderson.

De achtste finales werden geopend door Michael van Gerwen en de Engelsman Stephen Bunting, die tot nu toe misschien wel de meeste indruk maakte van iedereen dit WK. Tegen Van Gerwen had hij het echter moeilijk en in de eerste twee sets was het de Nederlander die de beslissende leg won. Dat was een klap waar Bunting niet meer overheen kwam: Van Gerwen hield zijn set voor 3-0 en maakte het af met 3-2, 3-2, 3-1, 3-1.

Wereldkampioen Michael Smith nam het vervolgens op tegen Chris Dobey, wat kwalitatief een meer dan uitstekende wedstrijd was: beide heren stonden een gemiddelde van ruim boven de 100 punten per beurt te gooien. Smith had echter grote moeite om zichzelf op degelijke finishes te zetten, wat Dobey nagenoeg perfect deed. Die maakte hij ook nog eens af, waardoor Smith geen enkele set wist te winnen en een zeer indrukwekkende Dobey met 3-1, 3-2, 3-0, 3-1 naar de kwartfinales gaat.