Van Barneveld naar achtste finales WK darts, Van Peer onderuit

In het Londense Alexandra Palace zijn vrijdagmiddag weer drie wedstrijden gespeeld in de derde ronde van het wereldkampioenschap darts. Vrijdagavond worden de eerste twee achtste finales gespeeld, maar eerst wordt dan nog de laatste derderondepartij gespeeld.

Berry van Peer opende de middag met een wedstrijd tegen de Australiër Damon Heta en begon erg lekker: Van Peer won de eerste twee sets. Daarna zakte zijn spel echter in rap tempo in, terwijl Heta er juist wat beter in begon te komen. De Australiër werkte zijn gemiddelde op naar een keurige 96 punten en gaf uiteindelijk nog maar één set weg: 0-3, 2-3, 3-0, 3-2, 3-1, 1-3, 3-1.

De Welshman Jonny Clayton had vervolgens Krzysztof Ratajski uit Polen tegenover zich. Clayton trok de eerste twee sets naar zich toe, waarna Ratajski even een sterke set kende. De wedstrijd kwam nooit écht los: het niveau was redelijk, maar niet fantastisch, en de spanning was er in de meeste sets ook niet echt. Clayton leverde nog een set in en maakte het in zes sets af: 3-1, 3-2, 0-3, 3-1, 1-3, 3-1.

Het grote publiek was vooral gekomen voor de laatste wedstrijd, waarin Raymond van Barneveld het op mocht nemen tegen Jim Williams uit Wales. Van Barneveld won met pijn en moeite de eerste set en leverde set twee in, waarna hij twee sets op rij met 3-0 won - vooral door Williams, die de ene na de andere pijl op een dubbel naast zag gaan. Op 2-0 in set vijf kon Van Barneveld zijn kansen om het af te maken niet benutten en liet hij Williams zelfs terugkomen tot 2-2, maar daarna maakte hij de moeizame wedstrijd toch af: 3-2, 2-3, 3-0, 3-0, 3-2.

Vrijdagavond wordt de derde ronde afgesloten door de Kroaat Boris Krcmar en de Schot Gary Anderson.