Darter Van Peer door op WK, Noppert uitgeschakeld

Op het wereldkampioenschap darts in het Londense Alexandra Palace zijn donderdag de laatste twee eersterondepartijen gespeeld. Die werden in de middag afgewerkt, gevolgd door twee tweederondewedstrijden in de middag en vier in de avond.

In een wat gezapig eerste duel had de Noord-Ier Mickey Mansell weinig moeite met Zong Xiao Chen uit China, die hij met 3-2, 3-0, 3-1 versloeg. De wedstrijd erna was een stuk beter én spannender: de Engelsman Luke Woodhouse moest na een mooie partij het hoofd buigen voor de Nederlander Berry van Peer, die met 3-2, 2-3, 3-1, 2-3, 3-0 won.

In de tweede ronde speelde de Let Madars Razma tegen Mike De Decker uit België, die zijn opponent wel bij kon benen, maar die op de beslissende momenten telkens tekort kwam: 3-0, 1-3, 3-2, 3-2 voor Razma. Oud-wereldkampioen Rob Cross had het daarna één set lastig met de eerste Fransman ooit op het WK van de PDC, Thibault Tricole, die hij met 3-0, 3-2, 3-0 versloeg.

In de avond kwam het Engelse supertalent Luke Littler weer in actie, daags na zijn fenomenale debuut in de eerste ronde. Dit keer stond hij tegenover landgenoot Andrew Gilding, die hij met 3-2, 3-2, 0-3, 3-1 het nakijken gaf - zijn spel was wel iets minder indrukwekkend dan een dag eerder, maar ook met meer moeite trok hij de winst naar zich toe.

Danny Noppert mocht daarna aantreden tegen de Engelsman Scott Williams, maar kwam nooit echt lekker in zijn spel. Williams deed dat wel en met 3-2, 3-2, 3-1 stuurde hij de als zevende geplaatste Noppert naar huis. Gabriel Clemens moest daarna een set inleveren bij Man Lok Leung uit Hong Kong, maar herpakte zich gelijk weer en de Duitser won met 3-1, 3-2, 0-3, 3-0.

De Australiër Damon Heta sloot de avond af met een partij tegen Martin Lukeman uit Engeland en dat werd eigenlijk ook nooit echt spannend - of heel goed. Heta leverde set drie in, maar won met 3-2, 3-0, 1-3, 3-0.