Van Gerwen overtuigend naar derde ronde WK darts, Wade en Nijman uitschakeld

In het Londense Alexandra Palace zijn dinsdag weer twee sessies gespeeld op het wereldkampioenschap darts van de PDC. Zowel in de middag als in de avond stonden er weer drie eersterondepartijen gepland, gevolgd door één partij uit de tweede ronde.

's Middags opende de Engelse veteraan Ian White tegen Tomoya Goto uit Japan en die stond een strakke partij te spelen. Hij won de eerste twee sets, kakte daarna even flink in, maar herstelde zich en knikkerde White verrassend uit het toernooi: 3-2, 3-2, 1-3, 3-0.

Ritchie Edhouse uit Engeland speelde daarna tegen de tegenwoordig voor Zweden uitkomende Nederlander Jeffrey de Graaf, wat bij tijd en wijlen een vermakelijk potje was. De Graaf liet flinke kansen liggen en verloor de eerste twee sets, maar kwam daarna op dreef en draaide het volledig om in een wedstrijd waarin op één leg na het maximale aantal gespeeld werd: 2-3, 2-3, 3-2, 3-2, 3-1.

De Engelse dag werd nog wat onfortuinlijker, want Keegan Brown was niet opgewassen tegen een degelijk spelende Boris Krcmar uit Kroatië. Die verloor de eerste set wel, maar draaide de wedstrijd om en maakte het af: 2-3, 3-0, 3-0, 3-2. Met James Wade hadden de Engelsen in de tweede ronde dan in elk geval een topper in huis om toch één zege te pakken in de middag, maar daar dacht Matt Campbell anders over: de Canadees speelde een van zijn beste wedstrijden en stuurde The Machine met 1-3, 3-1, 1-3, 3-0, 3-1 naar huis.

In de avond nam levende legende Steve Beaton het op tegen Wessel Nijman, die best prima stond te gooien. Het was echter niet consistent genoeg voor de Nederlander en daar kon de uiterst ervaren Beaton van profiteren: 3-1, 3-2, 0-3, 3-2. De Belg Mike De Decker had het vervolgens niet al te moeilijk met Dragutin Horvat uit Duitsland, die met 3-1, 3-1, 3-2 aan de kant werd gezet.

Waar de middagsessie nog de nodige spanning had, was dat 's avonds eigenlijk niet het geval. Ricardo Pietreczko, een van de revelaties van dit jaar, stuurde Mikuru Suzuki met 3-0, 3-1, 3-0 terug naar Japan, en Michael van Gerwen had het in de tweede ronde ook bepaald niet moeilijk met de Ier Keane Barry: 3-1, 3-1, 3-0.