Uitslag Almere City - Vitesse

Almere City FC heeft het degradatieduel tegen Vitesse met duidelijke cijfers gewonnen. In Almere won de ploeg van Alex Pastoor met maar liefst 5-0 van de nummer laatst in de eredivisie.

Almere City en Vitesse kregen in het eerste deel van de eerste helft beide kansen om de score te openen. Maar tegen het half uur nam Almere City FC de leiding na een geplaatst schot van Yoann Cathline. Na de openingstreffer zakte het bij Vitesse in elkaar en vlak voor rust werd het ook nog 2-0 na een doelpunt van Yann Kitala.

In de tweede helft bleef het lang 2-0, maar tegen het einde van de wedstrijd wist Almere City FC nog driemaal te scoren via goals van Joey Jacobs, Álvaro Peña en Thomas Robinet. Door de duidelijke nederlaag gaat Vitesse de winterstop in als nummer laatst van de eredivisie. De ploeg van Edward Sturing heeft evenveel punten als FC Volendam, maar die hebben een net wat beter doelsaldo. Almere City stijgt door de overwinning naar plaats veertien.