Uitslag Ajax - Sparta

Ajax heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam gewonnen. In de Johan Cruijff Arena wonnen de Amsterdammers met 2-1 en stijgen door de zege naar een voorlopige vijfde plaats.

De eerste helft kregen beide ploegen kansen om te scoren, maar bij rust stond Ajax met 2-0 voor. Snel in de eerste helft zorgde Brian Brobbey na een prachtige aanval voor de openingstreffer. Vlak voor rust verdubbelde Steven Bergwijn de score vanuit een penalty na een overtreding op Brobbey.

Na rust maakte Sparta snel de aansluitingstreffer. Camiel Neghli zorgde met een fraai afstandsschot voor de 2-1, maar verder zouden de Rotterdammers niet komen en bleef het 2-1 in Amsterdam. Door de zege van Ajax stijgt de ploeg van John van 't Schip naar de voorlopige vijfde plaats.