F1: Verstappen wint sprintrace in Austin

Max Verstappen heeft de sprintrace van de Grand Prix van de Verenigde Staten op zijn naam geschreven. De Nederlander leidde van start tot finish en had een ruime voorsprong op Lewis Hamilton en Charles Leclerc.

Verstappen vertrok in Austin van poleposition voor de sprintrace en was goed vertrokken. Hamilton snoepte de tweede stek van Leclerc af en wist in de beginfase de aansluiting met Verstappen te behouden. Daarachter wist Carlos Sainz de McLarens te passeren voor plek vier, voor Lando Norris. Zijn teamgenoot Oscar Piastri lag in de eerste ronden zesde, maar zakte langzaam terug tot buiten de punten.

Op het asfalt ontstonden fraaie gevechten waarbij Norris de duimschroeven bij Sainz, die als een van de weinigen op zacht reed, aan wilde draaien. De McLaren kwam echter op topsnelheid iets tekort op de Ferrari tot de tiende ronde toen de inhaalpoging wel lukte. Sergio Perez zat bij dit duo op het vinkentouw en wist Sainz snel te passeren. De Spanjaard kreeg daarna George Russell op bezoek, maar de Brit slaagde er niet in om nog een plek te winnen. Ook had de Mercedes-coureurs nog vijf seconden straf vanwege het buiten de baan passeren van Piastri.

Na 19 ronden werd Verstappen afgevlagd met ruim negen seconden voorsprong op Hamilton die op zijn beurt een ruime marge op Leclerc had. Norris eindigde op plek vier, voor Perez, Sainz, Pierre Gasly en Russell.