VS: Man steekt 6-jarig jongetje dood als reactie op Hamas-aanval

Het zal u niet ontgaan zijn: een ruime week geleden voerde Hamas een bloederige terreuraanval uit op Israël. Dat is uiteraard vreselijk, net als de huidige situatie in Gaza, maar voor een bejaarde Amerikaan ging het allemaal nog verder.

In Chicago werd de politie gebeld door een vrouw die zichzelf in haar badkamer had opgesloten en die zou zijn aangevallen door haar huisbaas. Bij aankomst zagen agenten de 71-jarige Joseph Czuba op de grond voor de woning zitten, waarna men binnen ging kijken: daar trof men de zwaargewonde vrouw aan, maar helaas ook haar nog zwaarder getroffen zoontje.

Het Palestijns-Amerikaanse jongetje, zes jaren jong, werd met 26 messteken opgenomen in het ziekenhuis, maar overleed daar al snel aan zijn verwondingen. Zijn moeder werd ruim tien keer gestoken door de laffe rat, die "jullie moslims moeten sterven!" tegen hen geroepen zou hebben. Uit de eerste verhoren kwam naar voren dat de aanval zeer waarschijnlijk een reactie is op de situatie in Israël. De vrouw lijkt de aanval wel te zullen overleven.