Moto2-coureur Van den Goorbergh stunt met 6e plek in India, Acosta domineert

In de Moto2 is zondag de Grand Prix van India verreden. Op het Buddh International Circuit begon de race nogal chaotisch, maar na de hectische openingsfase kalmeerde de boel een beetje en kon onder meer de Nederlandse racefan er goed voor gaan zitten.

Met Jake Dixon op poleposition en Pedro Acosta met Sergio Garcia naast hem was de eerste rij op de grid gevuld. Zonta van den Goorbergh voerde rij twee aan na zijn geweldige zaterdag, voor Darryn Binder en Alonso Lopez, terwijl Tony Arbolino, Joe Roberts en Somkiat Chantra vanaf rij drie vertrokken - Bo Bendsneyder moest het doen vanaf de 23e plek.

Al in bocht één ging het vlak achter Van den Goorbergh fout: Jeremy Alcoba verremde zich en ontketende een valpartij waar hij zelf bij lag, net als Chantra, Celestino Vietti, Marcos Ramirez en Taiga Hada. Dat was allemaal wat teveel van het gedoe en dus werd de rode vlag gezwaaid zodat de troep opgeruimd kon worden - alle rijders leken wel in orde te zijn.

Na de onderbreking kon men een nieuwe poging wagen, wat dit keer al vrij rap in het middenveld fout ging: Aron Canet, Sam Lowes en Ai Ogura - drie mannen die veel verder naar voren zouden moeten rijden - gingen het grind in. Acosta pakte ondertussen de leiding, Arbolino, Garcia en Lopez volgden en Van den Goorbergh zakte naar de achtste plek.

Niet veel later ging het wederom fout: in de strijd om plek zes werd de wat weggezakte Dixon onderuit gebeukt door Lopez. In de ronden daarna kalmeerde het even en reed Acosta zich naar een mooie voorsprong op Arbolino, die op zijn beurt Garcia en Roberts achter zich aan had. Van den Goorbergh had het tempo ook lekker te pakken en voerde de rest van het veld aan op plek vijf.

Op Acosta stond geen maat, hij reed met overmacht naar weer een zege. Arbolino sloot zijn eenzame race als tweede af, maar om plek drie werd hevig gevochten. Roberts won die strijd en werd derde, voor Garcia, Manuel Gonzalez en Van den Goorbergh, die daarmee veruit zijn beste resultaat ooit boekte en zelfs zijn eerste WK-punten pakte, tien in één klap. Bendsneyder moest het doen met een achttiende plek.