NFL: Cowboys blijven imponeren tegen New York, Chiefs geven Mahomes nieuwe megadeal

De tweede speelweek in de NFL is alweer achter de rug, met dit keer op maandagavond zelfs twee wedstrijden in plaats van één. De hoogste tijd om weer even een blik te werpen op een paar wedstrijden, waaronder de eerste zege van de kampioenen.

Jacksonville Jaguars - Kansas City Chiefs
De Chiefs begonnen het seizoen na hun Super Bowl-winst met een pijnlijke nederlaag tegen de Detroit Lions, dit keer gingen ze op bezoek bij de Jaguars. Dat werd wederom bepaald geen indrukwekkende vertoning, maar touchdown passes van Patrick Mahomes op Skyy Moore en Travis Kelce hielpen de Chiefs wel naar een 9-17 zege. Het grotere nieuws ging echter over Mahomes zelf: zijn contract werd opengebroken en opgehoogd, waardoor hij in de komende seizoen bij elkaar een ruime 210 miljoen dollar bij mag schrijven op de bankrekening.

Dallas Cowboys - New York Jets
De Cowboys openden hun seizoen met een 40-0 afslachting van de New York Giants, dit keer ontvingen ze de stadgenoten van de Giants, de New York Jets. De Cowboys namen al snel een voorsprong dankzij een touchdown pass van Dak Prescott op Jake Ferguson, maar een pass van Zach Wilson op Garrett Wilson voor een 68-yard touchdown bracht de Jets terug. Prescott stelde Luke Schoonmaker vervolgens in staat om met zijn eerste NFL-catch gelijk een touchdown te scoren, waarna Brandon Aubrey uiteindelijk vier field goals binnen trapte om de Cowboys zo naar een 30-10 overwinning te helpen.

Uitslagen NFL week 2
Philadelphia Eagles - Minnesota Vikings 34-28
Atlanta Falcons - Green Bay Packers 25-24
Buffalo Bills - Las Vegas Raiders 38-10
Cincinnati Bengals - Baltimore Ravens 24-27
Detroit Lions - Seattle Seahawks 31-37 OT
Tennessee Titans - Los Angeles Chargers 27-24 OT
Tampa Bay Buccaneers - Chicago Bears 27-17
Jacksonville Jaguars - Kansas City Chiefs 9-17
Houston Texans - Indianapolis Colts 20-31
Los Angeles Rams - San Francisco 49ers 23-30
Arizona Cardinals - New York Giants 28-31
Dallas Cowboys - New York Jets 30-10
Dnever Broncos - Washington Commanders 33-35
New England Patriots - Miami Dolphins 17-24
Carolina Panthers - New Orleans Saints 17-20
Pittsburgh Steelers - Cleveland Browns 26-22