Ferrari's snel, Red Bulls matig in Singapore

Op het Marina Bay Street Circuit zijn vrijdag de eerste twee vrije trainingen afgewerkt voor de Grand Prix van Singapore. Daarin gingen de Ferrari's bijzonder lekker, terwijl de dit jaar zo dominante Red Bulls het tempo nog bepaald niet lekker te pakken hadden.

In de eerste training viel het nog mee met Red Bull, waar WK-leider Max Verstappen de derde tijd liet noteren. Alleen de twee Ferrari's waren sneller: Charles Leclerc was de snelste van allemaal, minder dan één tiende van een seconde voor Carlos Sainz. Verstappen zat er prima bij, net als McLaren-coureur Lando Norris en Lewis Hamilton in zijn Mercedes. De sessie werd nog even opgeschrikt door bezoek: er liep een flink reptiel op de baan, niet voor het eerst in Singapore.

Training twee was de eerste onder de omstandigheden die we in de kwalificatie en race ook hebben, in elk geval wat licht betreft, en ging allemaal maar beter voor Ferrari: Sainz was de snelste, Leclerc volgde op 0,018 seconden en de door George Russell aangevoerde rest zat er al fors achter. Red Bull kwam niet eens in de buurt: Sergio Perez reed de zevende tijd, Verstappen de achtste tijd en beiden leken het goede gevoel simpelweg niet te hebben op de baan.

De volledige resultaten van de trainingen en het schema voor het weekeinde zijn hier te vinden.