Kopecky wereldkampioene op de weg, Vollering sprint met kramp naar zilver

Demi Vollering is er zondag niet in geslaagd om haar succesvolle seizoen te bekronen met een wereldtitel. In Glasgow was de Belgische Lotte Kopecky de sterkste voor de Nederlandse, die naar het zilver sprintte voor de Deense Cecilie Uttrup Ludwig.

Direct na de start reed er een sterke kopgroep. Ashleigh Moolman, Lizzie Deignan, Sanne Cant Elise Chabbey, Blanka Kata Vas en Juliette Labous. Voor Nederland was Mischa Bredewold mee in de kopgroep. Duitsland had niemand mee in de kopgroep en zette de achtervolging in op de kopgroep en bij het opdraaien van de plaatselijke rondes kwam het peloton weer aansluiten bij de kopgroep en kregen we een tactische wedstrijd te zien in Glasgow.

Op de plaatselijke rondes koos Elise Chabbey voor de aanval. De Zwitserse reed lange tijd vooruit, terwijl in het peloton vooral België werkte voor Kopecky. De Nederlandse ploeg deed in eerste instantie weinig, maar in de laatste drie rondes ging ook Nederland zich met de koers bemoeien. Annemiek van Vleuten probeerde het, maar werd door Kopecky en Uttrup Ludwig werd de uittredende wereldkampioene weer ingerekend op Montrose Street. Ze kwam in een groep met Vollering, Kopecky, Reusser, Deignan, Ludwig en Christina Schweinberger en bij het ingaan van de slotronde werd eindelijk Chabbey. Van Vleuten vel weg met materiaal pech. In de slotronde bleek Lotte Kopecky de sterkste. De Belgische ging meerdere malen in de aanval en uiteindelijk kwam ze solo over de finish. Vollering kreeg in de slotronde te maken met krampen, maar wist toch nog naar het zilver te sprinten, voor de Deense Uttrup Ludwig.

Results powered by FirstCycling.com