Evenepoel nieuwe wereldkampioen tijdrijden

Remco Evenepoel is de nieuwe wereldkampioen in het tijdrijden. De 23-jarige Belg reed op het parcours van bijna 48 kilometer naar de snelste tijd. Hij won voor de Italiaan Filippo Ganna en de Brit Joshua Tarling. Uittredend wereldkampioen Tobias Foss kwam niet verder dan een elfde plaats.

Na het eerste tussenpunt na ruim twaalf kilometer werd duidelijk dat het een driestrijd werd tussen Ganna, Evenepoel en Tarling. Ganna klokte daar de snelste tijd, de Italiaanse tijdritspecialist was vier seconden sneller dan Evenepoel en Tarling volgde op zes seconden. Het verschil met de rest was al meer dan twintig seconden.

Richting het tweede tussenpunt liep het drietal alleen maar verder uit op de rest. Evenepoel had na 35 kilometer de rollen omgedraaid. De 23-jarige Belg was daar twaalf seconden sneller dan Ganna, Tarling volgde op 25 seconden. In de rest van de tijdrit behield Evenepoel zijn voorsprong en hij zou uiteindelijk met twaalf seconden winnen voor de Italiaan. Tarling, pas negentien jaar oud, reed naar brons op 48 seconden van de nieuwe wereldkampioen.

De Nederlanders Daan Hoole en Jos van Emden kwamen totaal niet in het stuk voor en wisten niet in de top 30 te finishen.

Results powered by FirstCycling.com