Politie onderzoekt schietincidenten Zomercarnaval, 3 verdachten aangehouden

De politie doet onderzoek naar een schietincident dat plaatsvond op de Coolsingel. Gelukkig is hier niemand bij gewond geraakt. De verdachte is op de vlucht geslagen.

Zaterdag 29 juli omstreeks kwart over vijf heeft de politie een melding gekregen van een schietincident tijdens de stoet van het zomercarnaval op de Coolsingel ter hoogte van Beurs. Een getuige hoorde een harde knal en heeft gezien dat een man een vuurwapen in zijn hand had. Er is niemand gewond geraakt. De verdachte is er vervolgens vandoor gegaan.

Zaterdagavond rond 20.45 was er een tweede schietpartij op de Coolsingel hierbij zijn twee personen gewond geraakt. Agenten zagen dat een verdachte een slachtoffer neerschoot. Hierop hebben zij meerdere schoten richting de verdachte gelost. De man werd geraakt nadat hij even daarvoor zelf op een persoon had geschoten. Zowel de verdachte als het slachtoffer raakten gewond. Er zijn drie personen aangehouden, onder wie het slachtoffer en de schutter.

Zowel de verdachte als het slachtoffer zijn vervoerd naar het ziekenhuis, en zijn aangehouden. Een vrouw raakte gewond door een val terwijl ze wegliep van het incident.

Derde verdachte
Kort na het incident hielden agenten een derde verdachte aan ter hoogte van de Van Oldenbarneveltplaats. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het incident. Zoals gebruikelijk doet dee Rijksrecherche onder leiding van het Openbaar Ministerie is onderzoek naar het schieten door de politie.

Verband eerder schietincident
Op dit moment lijkt er geen verband tussen beide incidenten, maar de mogelijkheid wordt meegenomen in het onderzoek.