Dixon boekt eerste GP-zege in Assen

In de Moto2 is zondagmiddag de Grand Prix van Nederland afgewerkt. Op het TT Circuit van Assen moest tot in de laatste ronde stevig geknokt worden, wat het een van de meer vermakelijke Moto2-races van de laatste tijd maakte.

Alonso Lopez, Jake Dixon en Ai Ogura vertrokken vanaf de eerste startrij, voor Fermin Aldeguer, Sam Lowes en Pedro Acosta en met Somkiat Chantra, Albert Arenas en Celestino Vietti op rij drie - Zonta van den Goorbergh vertrok vanaf de 22e startplek, Bo Bendsneyder was er wegens een blessure überhaupt niet bij.

In de openingsfase van de race sloeg Lopez gelijk een klein gaatje naar Ogura en Dixon, terwijl Aldeguer, Acosta en Arenas streden om de vierde plek. Dat bleef rondenlang het geval, maar met de helft van de race langzamerhand in zicht sloten Dixon en Ogura weer aan bij Lopez.

Dixon keek het een paar ronden aan, maar tien ronden voor het einde schoof hij voorbij Lopez naar de leiding. Niet veel later verschakelde hij zich even, waardoor Ogura en Acosta er voorbij gingen - Lopez begon beetje bij beetje af te haken. Voorin sloeg Ogura even een gaatje, maar Dixon kwam weer terug met nog drie ronden te gaan, terwijl Acosta op plek drie aangevallen werd door Aron Canet.

Met een wat lompe actie beukte Dixon zich langs Ogura en dat leverde hem zijn allereerste GP-zege ooit op, voor Ogura en Acosta, die Aldeguer achter zich hield. Van den Goorbergh kwam als twintigste over de meet.