Zoektocht Atlantische Oceaan naar vermiste Titanic toeristen

Een grootschalige zoek- en reddingsoperatie is gaande in de Atlantische Oceaan nadat een toeristische onderzeeër zondag tijdens een duik naar het wrak van de Titanic vermist raakte. De onderzeeër, vermoedelijk de Titan van OceanGate, een voertuig ter grootte van een vrachtwagen dat plaats biedt aan vijf personen en gewoonlijk duikt met een noodvoorraad zuurstof voor vier dagen, verloor contact ongeveer anderhalf uur na de start van de duik, aldus de Amerikaanse kustwacht.

De vijf mensen aan boord, waaronder de 58-jarige Britse miljardair en ontdekkingsreiziger Hamish Harding, worden momenteel vermist. Het toeristenbedrijf OceanGate, dat de duik organiseerde, verklaarde dat alle opties worden onderzocht om de vijf mensen te redden. De reddingsoperatie wordt ondersteund door overheidsinstanties, de Amerikaanse en Canadese marine en commerciële diepzeemaatschappijen.

Het wrak van de Titanic ligt ongeveer 700 kilometer ten zuiden van St. John's, Newfoundland, maar de reddingsmissie wordt geleid vanuit Boston, Massachusetts. Tickets voor de acht dagen durende reis, inclusief duiken naar het wrak op een diepte van 3800 meter, kosten $250.000.

Oceangate Sub
Oceangate Sub