Zanger Rammstein neemt juridische stappen tegen beschuldigingen

De band 'Rammstein' gaf woensdagavond in München het eerste van meerdere concerten in Duitsland. Nog voor de voorstelling voor 60.000 toeschouwers begon verzamelden demonstranten zich voor het Olympisch Stadion. Dit leidde tot verbaal geweld tegen supporters van de band. Volgens een bericht in de 'Abendzeitung' kwamen politieagenten tussenbeide om de verhitte gemoederen te kalmeren.

Bij het concert zelf begroetten de fans 'Rammstein' met een La Ola-zwaai na de beschuldigingen tegen zanger Till Lindemann. De muzikanten gaven zelf geen commentaar op de beschuldigingen van de jonge vrouwen. Ze lieten echter een nummer weg dat eerder op de setlist van de huidige tour stond: 'Pussy' werd niet gespeeld. In het nummer berijdt Lindemann meestal een penisvormig schuimkanon.

"Zal juridische stappen ondernemen."
De volgende dag had de zanger alle beschuldigingen tegen hem van de hand gewezen. De 60-jarige laat zijn belangen nu behartigen door een advocaat. Dat maakten de Berlijnse advocaten Simon Bergmann en Christian Schertz donderdag bekend. "Er zijn ernstige beschuldigingen tegen onze cliënt geuit door verschillende vrouwen op sociale netwerken, vooral op Instagram, Twitter en YouTube", staat er. "Er is bijvoorbeeld herhaaldelijk beweerd dat vrouwen bij Rammstein-concerten werden gedrogeerd met knock-outdruppels of alcohol om onze cliënt in staat te stellen seksuele handelingen met hen uit te voeren. Deze beschuldigingen zijn zonder uitzondering onwaar.” De advocaten kondigden zelfs juridische consequenties aan. "We zullen onmiddellijk juridische stappen ondernemen tegen personen voor dergelijke beschuldigingen."

Verschillende vrouwen hadden de afgelopen dagen beschuldigingen geuit tegen de frontman van Rammstein, sommigen anoniem. Ze beschrijven situaties die ze soms beangstigend vonden. Tijdens concerten werden jonge vrouwen geselecteerd en gevraagd of ze naar het feest na de show wilden komen. Volgens beschrijvingen van sommige vrouwen waren er ook seksuele handelingen – soms gewelddadig en zonder toestemming.