Treinverkeer Amsterdam langzaam opgestart; nog wel hinder

ProRail laat vannacht in een verklaring weten dat het treinverkeer rond Amsterdam nog steeds plat ligt. Op de website van ProRail valt te lezen: "De IT-storing op de verkeersleidingpost van ProRail is helaas nog niet op gelost. ProRail en NS betreuren het dat we vannacht veel reizigers niet thuis hebben kunnen brengen en dat zij op het station hebben moeten overnachten. Dit is niet wat reizigers van ons mogen verwachten. Onze focus ligt op het zorgen dat gestrande reizigers goed thuiskomen."

Ook vanmorgen is het nog dikke ellende rondom Amsterdam. ProRail: "We vragen reizigers die nog op pad gaan om niet naar Amsterdam en omgeving te komen. Want ook deze ochtend rijden er nog geen treinen van en naar Amsterdam. Het advies aan deze reizigers is om alternatief vervoer te regelen voor de reis naar school of werk of bijvoorbeeld thuis te werken. We vinden dit alles erg vervelend voor onze reizigers. Deze storing heeft grote impact, ook op andere delen van het land. We adviseren reizigers om de reisplanner te checken voor het meest actuele reisadvies."

Update 09:10 uur
Het treinverkeer rond Amsterdam wordt weer opgestart. Dit meldt de NS op haar website: "De IT storing bij de verkeersleidingpost van ProRail is verholpen. Vanaf 09.00 uur starten we rond Amsterdam weer met het rijden van treinen. Houd er wel rekening mee dat er de rest van de ochtend nog verstoringen zullen zijn zoals kortere treinen dan gepland en wellicht nog niet schoongemaakte treinen. In de rest van het land rijden de treinen zo veel als mogelijk volgens dienstregeling."

Overigens meldt de NOS dat het aansturen van het treinverkeer door een noodmaatregel op dit moment vanuit Utrecht gebeurt, en dat de storing in Amsterdam dus nog niet is opgelost.