NHL: Golden Knights openen Stanley Cup-finale met ruime zege

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL is zaterdagavond de Stanley Cup-finale van start gegaan, de ontknoping van het seizoen. In de T-Mobile Arena in Las Vegas werd de eerste van maximaal zeven wedstrijden gespeeld, waarbij de Vegas Golden Knights de Florida Panthers ontvingen.

Halverwege de eerste periode opende Eric Staal de score namens de Panthers met een shorthanded goal, maar acht minuten later trok Jonathan Marchessault de stand gelijk. Halverwege periode twee was het de omgekeerde volgorde: Shea Theodore bracht Vegas op voorsprong, maar Anthony Duclair tekende voor de gelijkmaker.

Na zeven minuten in periode drie kwamen de Golden Knights dankzij Zach Whitecloud op 3-2 en dit keer had Florida geen antwoord. Mark Stone zorgde voor 4-2 en met een emptynetter bracht Reilly Smith de eindstand op 5-2.

Game 2: Maandagavond 5 juni, 02.00u (NL); Vegas Golden Knights - Florida Panthers