Klassieker The 7th Guest nieuw leven in geblazen met VR

De Amsterdamse AR/VR-ontwikkeltoko Vertigo Studios werkt aan een VR-versie van de puzzle/adventure-klassieker The 7th Guest. De game moet dit jaar nog uitkomen voor Meta Quest 2, Quest Pro, Meta Quest 3 en PC VR.

Medio jaren negentig verscheen The 7th Guest voor Windows, DOS en CD-i, met later nog talloze ports voor andere platforms. De game werd bewonderd en geprezen voor het gebruik van pre-rendered CGI en ging meer dan twee miljoen keer over de toonbank; het wordt ook wel gezien als één van de aanjagers van de verkoop van CD-ROM drives destijds. Bill Gates noemde The 7th Guest "de nieuwe standaard in interactief vermaak".

Nu is dat laatste wellicht een beetje te veel credit, feit blijft dat The 7th Guest een flinke cult following heeft gegenereerd sinds zijn release. Een VR-versie zal het origineel moeilijk exact kunnen nabootsen vanwege het gebruik van full motion video, al zegt Vertigo dat ze dit hebben opgelost met een techniek genaamd volumetric capture. Bekijk de gloednieuwe trailer hieronder.