Eindzege van Roglic in Giro komt in laatste etappe niet in gevaar; slotrit voor Cavendish

Primoz Roglic heeft de 106de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. De Sloveense kopman van Jumbo-Visma, die zaterdag de leiderstrui overnam na een magistrale klimtijdrit, kwam de leiderspositie niet meer in gevaar voor Roglic. De slotrit in Rome ging naar Mark Cavendish en zijn boekte daarmee zijn zeventiende ritoverwinning uit zijn carriere in de Giro.

De slotrit in de Giro d'Italia was er een met start en finish in Rome. Na een rustige start, waarin Primoz Roglic de nodige felicitaties in ontvangst mocht nemen met zijn eerste eindzege in de Giro werd er in de straten in Rome gesprint voor de dagzege.

In de massasprint kreeg Mark Cavendish hulp van zijn voormalig ploeggenoot Geraint Thomas. De nummer twee in het algemeen klassement hield de Brit in de laatste kilometer vooraan in het peloton, waarna Cavendish kon sprinten. Fernando Gaviria ging de sprint van vroeg aan, waarna Cavendish met overtuiging naar het wiel van de Colombiaan sprintte en er direct overheen ging. Cavendish zette zijn sprint sterk door en won met overtuiging de laatste etappe in de Giro d'Italia. Daarmee komt hij in totaal op zeventien zeges in de ronde van Italië.

Results powered by FirstCycling.com