F1: Uitslag Grand Prix van Miami

Max Verstappen heeft de Formule 1 Grand Prix van Miami op zijn naam geschreven. De Nederlander startte als negende, maar reed superieur naar de zege, voor Red Bull-teamgenoot Serio Perez en Fernando Alonso. Nyck de Vries kende een lastige wedstrijd en werd achttiende.

Perez startte vanaf poleposition en kwam goed weg, voor Alonso en Carlos Sainz. Verstappen startte op de harde banden en behield de negende positie nadat hij Esteban Ocon voorbij schoof, wel achter Valtteri Bottas. De Vries kwam slechter weg en viel terug naar de laatste positie. Verstappen maakte een gestage opmars en gebakkelei tussen Charles Leclerc en Kevin Magnussen leverde de Nederlander de zesde plek op waarbij hij het duo in één actie verschalkte.

Vooraan kon Perez geen gat trekken met de rest van het veld, waardoor Red Bull-teamgenoot Verstappen langzaam maar zeker dichterbij kon komen. De Nederlander verschalkte eerst George Russell en daarna Pierre Gasly voor plek vier. Gasly verloor zoveel tijd bij die inhaalactie dat Russell de Fransman pakte voor plek vijf.

Verstappen reed met het mes tussen de tanden, want na veertien ronden verschalkte hij Sainz en een ronde later ook Alonso, waardoor hij tweede lag, op minder dan vier seconden achter leider Perez. De Mexicaan maakte zijn eerste stop na twintig ronden, waardoor Verstappen aan de leiding kwam te liggen. Hij kwam als vierde naar buiten, achter Ocon. Daarachter liep Sainz vijf seconden straf op door te hard de pits in te rijden.

Alonso kwam door zijn stop achter Sainz terecht, maar was op nieuwere banden en wist dat Sainz een straf had. De Aston Martin-coureur liet het er niet op aan komen en schoof snel door naar de derde positie. In het middenveld vielen door de verschillende strategiën fraaie gevechten te noteren. Zo vocht Leclerc met Magnussen achterin de top tien en wist Russell Sainz te pakken voor plek vier.

Verstappen had na 46 ronden genoeg van zijn harde banden en kwam vlak achter teamgenoot Perez weer naar buiten, maar wel op veel betere banden. De Nederlander had elf ronden om het gat van een kleine twee seconden te dichten. Het duurde nog geen twee ronden voordat Verstappen de leiding in de race teruggreep.

Na 57 ronden werd Verstappen in Miami voor het tweede jaar op rij als eerste afgevlagd, voor Perez en Alonso. Russell eindigde op plek vier, voor Sainz, Hamilton, Leclerc, Gasly, Ocon en Magnussen die het laatste punt mee naar huis nam.