Zakkenroller steelt telefoon van agent in burger en loopt tegen de lamp

De politie heeft afgelopen zondag in Amsterdam een zakkenroller aangehouden die onder meer zes telefoons had gestolen. Hij werd betrapt nadat hij ook een telefoon van een agent in burger stal. Zo meldt AT5.

Een team van agenten in burger dat gespecialiseerd is in het vinden van zakkenrollers, het zogeheten doelgroepenteam, zag dat de man zich verdacht gedroeg. "Hij liep winkel in, winkel uit, bezocht de ene fastfoodketen na de andere, zonder wat te kopen. Hij was wel heel nieuwsgierig naar tassen en kontzakken van het winkelend publiek."

Cosmeticazaak
De politie zag hem daarom als een 'dubieus persoon', die ze in de gaten moesten houden. In een cosmeticazaak nam hij wel meerdere producten mee, maar zonder te betalen. Daarna volgden de agenten hem in een kledingwinkel. 

"Daar kwam hij wel heel dicht op onze collega (in burger gekleed) te staan", schrijft de politie. "Niet om te ruiken welk lekker luchtje zij op had, maar voor haar telefoon. Nadat hij zich de telefoon eigen had gemaakt, stonden andere collega's, in burger gekleed, de louche man buiten op te wachten en trakteerden hem op een enkele reis naar het cellencomplex."

Toen hij in het cellencomplex gefouilleerd werd bleek hij naast de zeven telefoons ook 11 cosmeticaproducten, 2 nieuwe rechterschoenen in de maten 42 en 44 en een ov-chipkaart op naam van iemand anders bij zich te hebben. Hij zit nu vast voor zakkenrollerij, winkeldiefstal en heling. 

Twee telefoons en de ov-chipkaart zijn inmiddels terug bij de eigenaren. De politie hoopt de andere eigenaren van de telefoons nog te vinden. Van één telefoon weet de politie wel dat die is gestolen in de nacht van zaterdag op zondag rond het Leidseplein.