Verstappen vindt actie Russell "niet fair"

Met een gehavende auto wist Max Verstappen vanmiddag beslag te leggen op de derde plaats bij de sprintrace van de Grand Prix van Azerbeidzjan. Vlak na de start vochten de Nederlander en George Russell een stevig duel uit dat zorgde voor schade aan Verstappen zijn Red Bull-bolide. De leider in het WK was niet te spreken over de acties van de Brit.

"We hadden natuurlijk niet zo’n heel goede start. Ik ging buitenom omdat dat kon. Maar als je aan de binnenkant zit moet je natuurlijk iets voorzichtiger zijn als iemand buitenom gaat, vooral op een stratencircuit. Ik denk dat ik hem wel genoeg ruimte gaf, anders hangt-ie natuurlijk aan de binnenkant in de muur. Dat was niet het geval. Maar uiteindelijk duwt hij mij in bocht twee in de zijkant. Daardoor verlies ik dat momentum en heeft hij uiteindelijk die positie. Dat vind ik niet fair", aldus de Red Bull-coureur zo lezen we op Verstappen.nl.

Na de race zochten beide kemphanen elkaar op maar veel verheldering bracht het niet voor Verstappen. "Nee, het is niet opgehelderd. Maar ik begrijp gewoon niet waarom je zoveel risico moet nemen tijdens de eerste ronde. Hij onderstuurde in mijn sidepod en creëerde daarmee een gat. We hebben allemaal koude banden en daardoor is het makkelijk om te blokkeren. Maar zijn uitleg is niet logisch."

Verstappen vond het vreemd dat Russell niet gestraft werd voor zijn acties. "Heel apart dat de stewards daar niet eens naar kijken als ik ook schade aan de auto heb. Ik had toen geen lekkere balans meer in de auto. In Formule 1 draait alles om downforce. Dat moet allemaal perfect zijn. Een klein beetje schade kan al best wel wat uitmaken. We moeten nog in de data kijken om te zien hoeveel het uitmaakte, maar het voelde niet heel goed aan onder het rijden. Je probeert dan een beetje mee te liften met de slipstream. Maar op een gegeven moment, als je al zoveel ronden achter iemand zit, worden de banden te warm en dan houdt het op."

Boos is de Nederlander niet over het incident. "Nee, ik niet. Maar het is gewoon zonde. Hij probeert het natuurlijk, maar het is totaal onnodig om dat soort risico’s te nemen. Maar we hebben nog steeds P3. We hebben goede punten gepakt. Het is wat het is. We focussen ons op morgen."