Belgisch echtpaar krijgt 13e kind met a, e, l, x-naam

Het Belgische echtpaar Gwenny Blanckaert (33) en Marino Vaneenoo (40) liggen niet stil, want ze verwelkomden onlangs hun dertiende(!!) kind, Laxe, ondanks eerdere plannen om het bij twaalf kinderen te houden.

Alle kinderen in het gezin hebben een unieke naam die bestaat uit de letters a, e, l en x. Laxe voegt zich bij zijn vier broers en acht zussen: Alex, Axel, Xela, Lexa, Xael, Xeal, Exla, Leax, Xale, Elax, Alxe en Laex. Het stel gaf aan dat hun gezin nu écht compleet is, al hebben ze dat eerder geroepen.

De ouders kwamen vijftien jaar geleden op het idee om al hun kinderen een naam te geven met deze vier letters, beginnend bij hun eerste kind, Alex, vernoemd naar de stiefvader van Marino.

Dat de namen soms verwarrend zijn bekende het stel eerder tegenover Belgische media. "Soms vergis ik me wel eens van naam, maar dat kan iedereen overkomen. De leerkrachten hebben er wel wat meer moeite mee." Alle kinderen zitten op dezelfde school.

Het gezin stelt nog steeds genoeg ruimte in huis, aan tafel en in hun twee bestelwagens met elk negen zitplaatsen te hebben.