Motorrijder rijdt ruim 100 kilometer te hard op A7

Agenten hebben zondagochtend 8 januari een motorrijder staande gehouden aan de A7 nadat hij ruim 100 kilometer te hard heeft gereden. Hierbij is het rijbewijs van de 31-jarige man uit Zwanenburg ingevorderd.

Tijdens een lasercontrole op de A7 ter hoogte van de Middenbeemster werd er bij de man een snelheid gemeten van 219 kilometer per uur (212 na correctie) waar 100 is toegestaan. De motorrijder is na een achtervolging staande gehouden en gecontroleerd. Bij de controle is het rijbewijs van de man ingevorderd. Ook is een speekseltest afgenomen. Hierbij testte de man positief op drugs en is hij aangehouden.

Wanneer mag een agent een rijbewijs innemen?
De politie neemt in sommige gevallen het rijbewijs in. Dat is bijvoorbeeld als men meer dan 50 km/u te hard rijdt met de auto of 30 km/u te hard met de brommer. Of natuurlijk als men te veel alcohol op heeft. Als de politie een rijbewijs inneemt, moeten zij ervoor zorgen dat het binnen 3 dagen bij de officier van justitie is. De officier van justitie moet binnen 10 dagen beslissen of iemand zijn/haar rijbewijs terugkrijgt. Men krijgt het rijbewijs vaak gewoon terug, tenzij het al de derde of de vierde keer (of misschien zelfs meer) is dat iemands rijbewijs is ingenomen.