Ajacied Tadic bij woning belaagd door overvallers, politie doet getuigenoproep

Ajax-voetballer Dusan Tadic is in de nacht van 27 op 28 juli bij zijn huis in Amsterdam Zuid opgewacht door twee overvallers. Dat schrijven De Telegraaf en Het Parool vanochtend. Tadic probeerde vervolgens te vluchten, maar dat mislukte. Er ontstond een worsteling, waarbij Tadic zich volgens de krant 'behoorlijk verzette.' De kranten melden volgens AT5 dat Tadic uiteindelijk wist te ontkomen en geen verwondingen opliep.

Het gebeurde nadat Tadic zijn auto in de buurt van zijn woning in de Van Eeghenstraat had geparkeerd en vervolgens naar huis wilde lopen. De krant schrijft dat de Ajax-aanvaller de mannen, die allebei een helm en donkere kleding droegen, zag staan. Volgens de politie reageerde Tadic vervolgens 'zeer alert': hij zette het op een lopen. De overvallers wisten hem echter nog in te halen, waarna de drie dus in een worsteling belandden.

Klap
Hieruit wist Tadic dus te ontkomen. Volgens De Telegraaf lukte dat onder meer omdat hij bij een van de overvallers het vizier van de helm kon openen, om hem vervolgens een klap te geven. Vervolgens vluchtte hij het Conservatorium Hotel in de Van Baerlestraat in. Hier werd direct de politie gebeld.

De overvallers zijn daarna zonder buit weggereden op een scooter. Het is niet duidelijk waar ze op uit waren, maar de politie behandelt het incident als een roofoverval op de 33-jarige Serviër. De aanvallers zouden het waarschijnlijk gemunt hebben op de spullen die hij bij zich droeg. Omdat het vlak bij zijn huis gebeurde, wordt daarnaast niet uitgesloten dat de overvallers ook naar binnen wilden gaan.

Het incident gebeurde twee dagen voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, waarin Tadic met Ajax tegen PSV aantrad.

Update 09:25 uur
Inmiddels heeft de politie een getuigenoproep geplaatst: "Op basis van de onderzoeksresultaten tot nu toe heeft de recherche goede hoop om op enig moment verdachten aan te kunnen houden. Indien mogelijke getuigen hun informatie nog niet met de politie hebben gedeeld, dan worden die met klem opgeroepen om alsnog contact op te nemen." Contact opnemen kan via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.