Alonso verlaat Alpine en rijdt volgend seizoen bij Aston Martin

Zeer verrassend nieuws vandaag uit de Formule 1, het stoeltje van Sebastian Vettel bij Aston Martin zal volgend jaar gevuld worden door een andere voormalig wereldkampioen. Fernando Alonso zal een meerjarige verbintenis met het Britse team ondertekenen, zo laat Aston Martin weten.

"Aston Martin is duidelijk toegewijd om een winnende formatie te worden en is daarom momenteel een van de meest opwindende teams in de Formule 1. Ik ken Lawrence en Lance al vele jaren en het is helder dat ze de ambitie en passie hebben om te slagen in de Formule 1. Ik heb gezien hoe het team systematisch nieuwe mensen met een winnende achtergrond aantrekt en weet dat er in Silverstone aan nieuwe faciliteiten wordt gewerkt. Er is momenteel geen ander team in de Formule 1 dat zo toegewijd is om te winnen en ook over een geweldige visie beschikt. Dat is wat dit een heel spannende kans voor me maakt", aldus Alonso, zo lezen we op Motorsport.com. 

Teameigenaar Lawrence Stroll is zeer verguld met de slag die hij heeft kunnen slaan op de rijders markt. "Ik ken en bewonder Fernando al vele jaren. Het is mij altijd al duidelijk geweest dat hij net zo toegewijd is aan winnen als ik. Ik heb me tot doel gesteld om de beste mensen bij elkaar te brengen en de juiste middelen te ontwikkelen om zo een organisatie te creëren die kan slagen in deze zeer competitieve omgeving. En die plannen krijgen op dit moment vorm in Silverstone. Het voelde logisch om Fernando te vragen om mee te helpen om een winnend team te ontwikkelen en we kwamen er tijdens onze recente gesprekken snel achter dat we dezelfde ambities en waarden hebben. En het was daarna makkelijk om onze wens om samen te werken officieel te maken", aldus Stroll.

Alonso maakte er nooit een geheim van dat hij nog graag in de Formule 1 actief zou willen blijven na dit seizoen. De contractonderhandelingen met Alpine verliepen moeizaam en de 41-jarige Spanjaard zag bij Aston Martin zijn kans schoon om een zitje voor de volgend seizoenen veilig te stellen. De voormalig wereldkampioen is nog steeds ambitieus. "Ik heb nog altijd de honger en de ambitie om vooraan mee te vechten en wil graag voor een team werken dat wil leren, zichzelf wil verbeteren en succesvol wil worden. We weten allemaal dat er nog veel gedaan moet worden om vooraan te komen en dat er hard gewerkt moet worden om meer performance te vinden. Maar mijn intentie is om weer te winnen en daarom moet ik de kansen grijpen die goed voor mij aanvoelen."