Wadjet Eye komt met nieuwe point-and-click horrorgame

Point-and-click veteranen Wadjet Eye, bekend van toppers uit het genre zoals Unavowed en de Blackwell-serie, hebben een nieuwe titel aangekondigd. The Excavation of Hob's Barrow is een point-and-click horrorgame en wordt ontwikkeld in samenwerking met indie-studio Cloak & Dagger Games.

Cloak & Dagger Games is geen bekende studio maar hebben in de afgelopen jaren gestaag naam gemaakt op het gebied van retro/horror/point-and-click, met als meest recente game The Terrible Old Man, een gratis Lovecraftiaanse point-and-clicker op Steam. In The Excavation of Hob's Barrow volgen spelers de antiquair Thomasina Bateman terwijl ze arriveert in het afgelegen stadje Bewlay, nadat ze is opgeroepen om te assisteren bij recente opgravingen.

De game speelt zich af in het Victoriaanse tijdperk en maakt veelvuldig gebruik van echte Engelse folklore. Volgens de Steam-pagina kunnen gamers een 'duister, complex en evoluerend' verhaal verwachten. The Excavation of Hob's Barrow moet dit jaar verschijnen voor Windows, Mac en Linux. Bekijk de trailer hieronder.