Echtpaar redt hond uit auto Wervershoof, agent treft verwaarloosde hond in Heiloo

Een ouder echtpaar heeft rond de middag een hond uit een auto gehaald die geparkeerd stond in Wervershoof. Ondanks dat een raampje van de auto een stukje open stond was het aardig heet in de auto geworden.

Gelukkig voor de hond én de eigenaar van de auto was de autodeur niet op slot en kon de man de hond, een labradoedel, uit de auto halen zonder de auto open te moeten breken. De hond werd gekoeld en kreeg water te drinken. De eigenaresse kwam even later geschrokken aangelopen en is direct met haar hond naar de dierenarts gegaan.

In Heiloo moest de politie in actie komen om een hond te bevrijden uit een auto. De politie was getipt en trof ter plaatse een sterk verwaarloosde hond aan in een afgesloten auto, die weliswaar met open raampjes in de schaduw stond.

Het baasje bleek op bijna twee uur rijden van huis te zijn en had zijn hond anderhalf uur in de auto achtergelaten, stelt wijkagent Krom. De eigenaar kreeg een stevige preek van de wijkagent en de verplichting om met het dier naar de dierenarts te gaan. De politie in zijn woonplaats is verzocht hierop te controleren en indien nodig de baas en de hond thuis op te zoeken.

Wat te doen bij een oververhitte hond in een auto
Een oververhitte hond moet zo snel mogelijk naar de dierenarts. In de tussentijd kun je proberen om de hond zo veel mogelijk af te laten koelen. Leg de hond in de schaduw en koel hem af met lauw (niet ijskoud) water. Laat de hond wennen aan het water en begin met afkoelen van de voetzolen en buik. Gooi niet zomaar een emmer met water over de hond, want dit kan leiden tot een hartstilstand.