Marco Kroon vindt vlag ondersteboven bij boerenprotest 'belediging voor militairen'

Het op zijn kop hangen van de Nederlandse vlag bij de boerenprotesten is Marco Kroon, drager van de Militaire Willems-Orde, in het verkeerde keelgat geschoten.

Het blauw-wit-rood dat vaak te zien is bij de boerenprotesten, is volgens Kroon 'een directe belediging voor de duizenden militairen, burgers, agenten, brandweermannen en alle anderen die in dienst van de Staat der Nederlanden het allerhoogste offer hebben gebracht'. Zo meldt RTLNieuws.

Op zijn LinkedIn pagina schreef Kroon het volgende:

TROTS OP ROOD, WIT EN BLAUW! 

Vandaag reed ik vol trots vanuit Brabant naar Den Helder om aanwezig te zijn op de jaarlijkse veteranendag van het oudste krijgsmachtdeel dat ons mooie land rijk is. De Koninklijke Marine.  

Als Ridder Militaire Willems-Orde heb ik de eer om regelmatig een uitnodiging te krijgen voor deze mooie en eervolle evenementen.

Eenmaal 'en route' werd ik kilometer na kilometer steeds verdrietiger. Ik had natuurlijk al eens eerder gezien dat men uit protest weleens een nationale vlag op foute wijze hijst, maar tot mijn grote afgrijzen, zag ik dat onze Nationale trots, de Nederlandse Driekleur bijna overal, langs snelwegen en midden op de weilanden, standaard ondersteboven triest in top hangt. Dit doet mij als militair pijn.

Uiteraard ben ik op de hoogte van de hele situatie rondom de stikstofcrisis en begrijp ik de emotie, de protesten en de zware lading echt wel. 

Maar behandel onze Nederlandse vlag alstublieft met het nodige respect. Het bewust verkeerd hijsen van onze vlag is in mijn optiek een directe belediging voor de duizenden militairen, burgers, agenten, brandweermannen en alle anderen die in dienst van de Staat der Nederlanden het allerhoogste offer hebben gebracht voor de kernwaarden waar dit nationaal symbool van vrede, vrijheid en tolerantie voor staat. 

Kortom...talloze Nederlanders zijn gestorven voor ... en begraven onder deze vlag. 

Sowieso al 25 Nederlandse vlaggen....met beleid gevouwen en met de grootste eer en allerhoogste respect geschonken aan de nabestaanden van onze Brothers in Arms, gesneuveld in Uruzgan. 

Daarom mogen we niet vergeten dat het juist deze offers van bloed, zweet en tranen zijn geweest die elke Nederlander het bijzondere recht op demonstratie en vrijheid van meningsuiting hebben gegeven. 

Dus beste Nederlanders....bent u het niet eens met het kabinet en de politieke besluitvorming?...Demonstreer gerust, ...houdt desnoods een referendum, of wacht geduldig op nieuwe verkiezingen en ga stemmen... 

...maar blijf af van onze vlag. De vrijheid van deze kleuren is namelijk betaald met Nederlands bloed. 

Respecteer dat alstublieft!

#respect #veteranen #roodomhoog