Alec John Such (70), medeoprichter en bassist Bon Jovi overleden

Alec John Such, een van de oprichters en voormalig bassist van de band Bon Jovi, is op 70-jarige leeftijd overleden. Zijn oud-bandleden maakten het nieuws zondag bekend op Twitter. Een doodsoorzaak is niet gedeeld.

Voordat hij zich bij Bon Jovi aansloot speelde Such eerder met Richie Sambora bij Message en bij Phantom's Opera met Tico Torres. De band werd opgericht in de staat New Jersey en is vernoemd naar frontman Jon Bon Jovi, die eigenlijk John Francis Bongiovi heet. Alec John Such zat in de band tijdens de hoogtijdagen. Zo scoorde Bon Jovi in de jaren 80 wereldwijde hits met nummers als You Give Love a Bad Name en Livin' on a Prayer.

In 1994 besloot Alec John Such uit de band te stappen en werd hij onofficieel op bas vervangen door Hugh McDonald. In 2018 keerde hij even terug ter gelegenheid van de toevoeging van de band in de Rock and Roll Hall of Fame.

Cross Road is het laatste Bon Jovi-album waaraan hij meewerkte. Na zijn Bon Jovi-tijd werd Alec John Such manager van een paar lokale bands uit New Jersey en was daarnaast eigenaar van een motorzaak in New York.