Schumacher niet in actie tijdens GP van Saudi-ArabiŽ

Waar menig ander coureur in bocht 10 met de schrik vrijkwam, waren de curbs voor Mick Schumacher onvergeeflijk en klapte hij hard in de muur tijdens de tweede kwalificatiesessie. Als gevolg van het ongeluk zal de jonge Duitser niet deelnemen aan de Grand Prix van Saudi-Arabië, zo liet het team van Haas weten.

Het duurde even voordat er meer duidelijk was omtrent de fysieke toestand van de Duitser. De Amerikaanse renstal verloor onmiddelijk ieder contact met de wagen, veroorzaakt door de grote impact. "We hadden geen radiocontact met Mick na de crash. Het werkt allemaal digitaal en is vernietigd door de klap. We wisten op dat moment niet hoe het met hem ging. Maar toen kregen we het belangrijkste bericht dat hij bij bewustzijn was", liet teambaas Günther Steiner weten.

Haas F1 liet weten de wagen van Schumacher terug te trekken uit de race: "Er is niks over van de wagen. Alles moet terug naar de fabriek om gecontroleerd te worden na een crash als deze. We moeten de wagen helemaal opnieuw opbouwen. Het is het niet waard om risico's te nemen. We kunnen beter focussen op Melbourne en zorgen dat we daar in goede vorm zijn".

De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher maakt het goed na het ongeluk. De Haas-coureur werd overgevlogen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis voor extra checks maar lijkt geen verwondingen te hebben. De Haas-coureur liet in een social mediabericht weten in orde te zijn en zich goed te voelen.