Gelekte foto: Prins Andrew met Bill Clinton en Ghislaine Maxwell in Buckingham Palace

Een niet eerder gepubliceerde foto is rampzalig voor de Britse prins Andrew. Op het in Buckingham Palace gemaakte kiekje is hij in 2002 te zien met Ghislaine Maxwell en Bill Clinton. Het wekt opnieuw argwaan over de beweringen van de prins dat hij nooit close is geweest met Maxwell.

Op de in 2002 gemaakte foto zie je prins Andrew in de verte wijzen, terwijl naast hem Ghislaine Maxwell en Bill Clinton staan. Ze kregen die dag een rondleiding in Buckingham Palace. Op een tweede foto zie je dat de in opspraak gekomen acteur Kevin Spacey ook aanwezig was bij de rondleiding.

Prins Andrew heeft de afgelopen maanden ontkend dat hij ooit close is geweest met Ghislaine Maxwell, die eind vorig jaar schuldig werd bevonden aan het ronselen van minderjarige meisjes voor Jeffrey Epstein en tot 70 jaar cel riskeert. De gelekte foto’s roepen twijfel op over de ontkenningen van de prins, en bovendien zegt een ex-medewerker van Buckingham Palace anoniem in The sun en The daily telegraph dat Maxwell hem die bewuste avond werd voorgesteld als de ex-vriendin van prins Andrew. “We hadden allemaal het gevoel dat die twee een relatie hadden. Het was heel duidelijk dat ze elkaar goed kenden. Ze was heel vriendelijk en vrolijk.” Bovendien, zo zegt hij, bleek dat Maxwell haar weg in het paleis al kende en er dus duidelijk al eerder geweest was.

Prins Andrew en zijn entourage hebben nog niet gereageerd op de uitgelekte foto. Er staat hem nog een proces te wachten voor seksueel misbruik door Virginia Giufre, die beweert dat ze op 17-jarige leeftijd seks had met de prins op een ontmoeting die georganiseerd was door Maxwell en wijlen Epstein.