"The Twist" na 60 jaar verdrongen als grootste hit in de VS door "Blinding Lights"

Al meer dan 60 jaar was het nummer "The Twist" van Chubby Checker de grootste hit in de VS tot nu toe. Maar dat record is nu verbroken. Volgens Billboard staat er een nieuw nummer bovenaan deze ranglijst: "Blinding Lights" van The Weeknd.

De single "Blinding Lights" van The Weeknd is volgens de Billboard-hitlijsten de grootste hit aller tijden. Het nummer, dat eind november 2019 werd uitgebracht, stond vier weken lang bovenaan de Billboard Hot 100 en stond daarna nog 90 weken in de Billboard-hitlijsten. Deze prestatie heeft ervoor gezorgd dat "Blinding Lights" de titel "Nummer 1 van de beste nummers aller tijden in de Hot 100"-hitlijsten heeft gekregen, volgens Billboard.

Het nummer onttroont de vorige eigenaar van deze titel: Chubby Checker met zijn klassieker "The Twist" uit 1960. 

De in Canada geboren The Weeknd (Abel Tesfaye) bracht in 2013 zijn debuutalbum "Kiss Land" uit en klom naar nummer twee in de Amerikaanse hitlijsten. Zijn drie daaropvolgende studioalbums veroverden allemaal de toppositie. Naast "Blinding Lights" behoren ook nummers als "Starboy" (2016), "Call Out My Name" (2018) of "Save Your Tears" (2020) tot zijn hits.

Zijn succes met "Blinding Lights" zal voor hem ook een erkenning moeten zijn met het oog op de Grammy Awards. Ondanks het wereldwijde succes kwam het lied dit jaar niet in aanmerking bij de uitreiking van de gerenommeerde muziekprijzen - tot grote ergernis van de vertolker. The Weeknd heeft het evenement zelfs geboycot. De makers van de prijsuitreiking reageerden op de kritiek door hun spelregels aan te passen.