Man overleden nadat hij voor de tram werd geduwd; drie jongens aangehouden

Maandagavond is een persoon overleden nadat deze door enkele jongens voor een tram was geduwd. Meer hierover bij Regio15.

Het misdrijf vond rond tien voor negen op de Rijswijkse Landingslaan plaats bij de halte Anthony Fokkersingel van tramlijn 19. Volgens hevig geëmotioneerde getuigen is het slachtoffer door een groep jongens voor de tram geduwd.

Politie, twee ambulances, het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam, de Officier van Dienst Geneeskundige (OvD-G) en brandweereenheden van meerdere kazernes werden gealarmeerd.

Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer nog proberen te redden, maar de verwondingen waren dusdanig dat het slachtoffer ter plaatse is overleden. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend, in eerste instantie werd gedacht aan een oudere man maar het slachtoffer is een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De daders zijn er na hun daad vandoor gegaan. Meerdere eenheden van de politie hebben met onder andere speurhonden in de omgeving gezocht. De drie verdachten hebben zich  maandagavond en dinsdagochtend gemeld op het politiebureau. Het gaat om twee 15-jarige jongens en één 18-jarige jongen, allen uit Den Haag. Deze jongens zijn direct aangehouden en ingesloten. De aangehouden verdachten zitten in beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.