Hamilton: "Ik denk dat het morgen een lastige inhaalrace gaat worden"

Lewis Hamilton wist met de snelste tijd bij de kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije de schade na aanleiding van zijn gridstraf te beperken. Door een motorwissel krijgt de Britse wereldkampioen tien plekken straf op de startopstelling en zal morgen dus vanaf de elfde plek vertrekken. Ondanks dat Mercedes veruit de snelste is dit weekend, is Hamilton voorzichtig over te hoge verwachtingen voor de race van morgen.

"Het is niet heel erg makkelijk om in te halen. Daarnaast rijden we ook nog eens allemaal op dezelfde bandencompound, dus ik denk dat het morgen een lastige inhaalrace gaat worden", aldus Hamilton vanmiddag na de kwalificatie, zo lezen we op Motorsport.com. "Je zag het tijdens de laatste race wel, wat daar gebeurde met Max toen hij achter de zesde plek of zoiets kwam te rijden. Hetzelfde geldt voor mij. Dus ik weet het niet, maar aan de achterkant van het circuit ligt hier een behoorlijk lang recht stuk. We zullen zien wat we daar kunnen doen. Hopelijk kunnen we de fans een mooie race voorschotelen", zo vulde de Brit aan.

Hamilton was blij met het goede resultaat van zijn teamgenoot. Valtteri Botas noteerde de tweede tijd en zal morgen vanaf de pole position vertrekken voor Verstappen. "Het team heeft het echt heel erg goed gedaan. Ik ben heel erg blij met het feit dat we precies op het juiste moment de baan op gingen. Morgen gaat het lastig worden, maar ik ga echt alles geven."