'Biden weigert onderzoek naar duizenden COVID-doden in bejaardencentra'

De regering van Joe Biden weigert een onderzoek door te zetten naar duizenden doden in bejaardencentra in de staten New York, Pennsylvania en Michigan.


Geen onderzoek naar dood duizenden bejaarden (Foto: Drew Angerer/Getty Images)

Duizenden bejaarden stierven aan de gevolgen van COVID-19 doordat het beleid toeliet dat met coronavirus geïnfecteerde bejaarden vanuit ziekenhuizen teruggestuurd werden naar het bejaardencentrum. De gouverneurs van die staten vonden het allemaal prima, waarna toenmalig president Donald Trump een onderzoek startte.

Alle drie de Democratische gouverneurs kunnen dus met een gerust hart adem halen. Het Ministerie van Justitie stopte de onderzoeken recentelijk.

"Waar is de gerechtigheid voor alle duizenden bejaarden die de dood vonden en hun nabestaanden", aldus Steve Calise, lid van het Huis van Afgevaardigden. "Treurende nabestaanden hebben recht op antwoorden."

Alleen de gouverneur van New York, Andrew Cuomo, is nog steeds niet helemaal klaar met deze zaak. Zijn zaak wordt op een lager niveau nog steeds onderzocht door de FBI en de openbaar aanklager in Brooklyn na eerdere klachten van Republikeinen over wanbeleid.

"Deze beslissing van het Ministerie van Justitie onder Joe Biden maakt dat Biden verantwoordelijk gehouden kan worden voor het verdoezelen van de dood van duizenden kwetsbare senioren", aldus politica Elise Stefanik.

Inmiddels zijn na aanhoudend geblunder de speciale verantwoordelijkheden van de Democratische gouverneur van Michigan, Gretchen Whitmer, afgenomen. Vele inwonders van de staat gingen regelmatig de straat op vanwege het zwalkende beleid van Whitmer.