Donatie terugvraag aan Willem Engel, formulier beschikbaar gemaakt

“Willem Engel gebruikte donatiegeld Viruswaarheid voor de financiering van een perceel op Fuerteventura”

Zónder enig overleg met zijn donateurs heeft Willem Engel besloten om zichzelf een leenovereenkomst te verstrekken – met gebruik van de donatiegelden – bij gebrek aan financierders of krediet van zijn bank. Het betrof de financiering van een perceel op Fuerteventura. Dit alles speelde in juli 2020 en werd door Willem Engel en de stichting Viruswaarheid.nl verzwegen naar de donateurs. 

Het behoeft geen uitleg dat donatiegeld niet bedoeld is om ook maar op enige wijze in te zetten voor privé-doeleinden. Saillant detail: dit alles kwam aan het licht bij een rechtszaak tegen de ING Bank. Zonder die zitting zou dit alles vermoedelijk nooit aan de oppervlakte zijn gekomen.

Het roept niet alleen vragen op over de financiële huishouding van Willem Engel en zijn stichting, maar veroorzaakt ook verontwaardiging. Zo zijn er donateurs die geen enkel resultaat zien na een jaar demonstreren en procederen, maar nu ook wantrouwen omtrent de besteding van het donatiegeld hebben. Een eenvoudige rekensom leert dat stichting Viruswaarheid.nl in een jaar tijd al meer dan 400.000,- euro heeft ontvangen.

Op de website www.stopwillemengel.nl kwamen talloze reacties binnen van ontstemde en teleurgestelde donateurs over deze gang van zaken, zodat de website besloot om de klagers een handje te helpen door een kant & klaar “donatie-teruggave-formulier” ter beschikking te stellen.

Het is eenvoudig: na het invullen van een e-mailadres ontvangt men hierop het terugvraag formulier met bijbehorende instructies.