Vrouw vindt verborgen camera in woning, vermoedelijk geplaatst door schoonmaker

Begin april doet een Amsterdamse per toeval een ontdekking in haar woning. Ze vindt een stiekem geplaatste camera en doet meteen aangifte. De politie houdt een verdachte aan, het blijkt te gaan om de schoonmaker van de vrouw, hij zit momenteel nog vast. Het vermoeden is dat de vrouw niet het enige slachtoffer is. De politie roept in het opsporingsprogramma Bureau 020 op mensen zich te melden die hem mogelijk ook als schoonmaker hebben gehad. Zo meldt AT5.

De schoonmaker is een man van rond de 50 jaar oud, is ongeveer 1.65 lang, heeft een getinte huidskleur en een tenger postuur. Hij spreekt Engels en stelde zich aan het slachtoffer voor als 'Joey'. Het is inmiddels duidelijk dat dit niet zijn echte naam is, het zou kunnen dat hij ook andere namen heeft gebruikt. Omdat de schoonmaker als verdachte is aangehouden kan de politie geen foto van hem laten zien.

''Het aantreffen van de camera heeft een grote impact gemaakt op de vrouw. De recherche vermoedt dat er mogelijk meer slachtoffers zijn'', zegt Marijke Stor van de politie Amsterdam.