Greenpeace steelt 1500 Volkswagensleutels, en geeft ze weer terug op de Zugspitze

Bij een inbraak op een terrein van Volkswagen hebben tussen de 30 en 40 Greenpeace-activisten nieuwe auto's geopend die klaarstonden voor transport per schip. De sleutels van de auto's werden meegenomen. Zo meldt de Stentor.

Update 22.30 uur: Greenpeace heeft de actie met de Volkswagensleutels voortgezet op de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland. Volgens de actievoerders dreigt de Zugspitze te smelten door de klimaatveranderingen. 'Onattente bedrijven zoals VW, die hun winst boven onze toekomst stellen, zijn hier mede verantwoordelijk voor. We vragen van VW meer inspanningen om de klimaatcrisis te keren, namelijk de uitfasering van verbrandingsmotoren in 2025!' volgens Greenpeace. De organisatie had bedacht om op de berg een discussie aan te gaan met VW-topman Herbert Diess en daarna de gestolen eigendommen aan hem over te dragen. Maar in plaats van de manager verscheen de politie om de autosleutels op te halen.

  

Eerdere berichtgeving:
In een op Twitter geplaatst filmpje legt Greenpeace uit hoe ze hebben ingebroken bij het VW bedrijf in het Duitse Emden. Ze arriveerden op fietsen en rubberboten en klommen met behulp van ladders over het hek. Op het terrein stonden zo'n 400 nieuwe Volkswagen auto's waarvan ze bijna alle sleutels zouden hebben gestolen. Het zou om 1500 autosleutels gaan.

Lang hebben de activisten niet van de buit kunnen genieten want de Duise politie was snel ter plaatse. De waterpolitie heeft 14 actievoerders kunnen aanhouden, de rest kon tijdig wegkomen.