Belletje trekken gaat mis, boze bewoner mishandelt jongen (11) na achtervolging

Een 11-jarige jongen is zaterdag mishandeld door een volwassen vent in Dommelen. Nadat het kind met een groepje vrienden had aangebeld en daarna wegrende, werd de bewoner agressief en gaf de tiener na een achtervolging rake klappen. De politie Oost-Brabant onderzoekt de mishandeling. Zo meldt het AD.

De moeder vertelt dat de jongen met vrienden op 'ruilpad' was; "Ze hadden bij de supermarkt een knikker gekregen, die ze steeds probeerden te ruilen voor iets groters.” Volgens haar waren ze al tot skistokken gekomen, toen ze aanbelden bij de man die daar blijkbaar niet zo van gediend was.

De man mopperde tegen de kinderen en sloot zijn voordeur. "Op dat moment besloot iemand uit het groepje belletje te trekken en weg te rennen”, gaat moeders verder. Dat vond ze niet heel slim, maar dat de man tot achtervolging van de kinderen zou overgaan had ze ook nooit gedacht.

Omdat haar zoontje als enige op de fiets was, kon hij niet het bos in komen. Terwijl de rest van zijn vrienden maakten dat ze weg kwamen, pakte de man de 11-jarige beet en sloeg het kind tweemaal: op zijn gezicht en in zijn maag. Omstanders zagen het voorval gebeuren en sprongen tussenbeide.

"Hij is gelukkig niet gewond geraakt, maar de impact van het voorval is groot. Hij is enorm geschrokken en fietst nu met een grote boog om het huis van die man heen.” De moeder heeft naar aanleiding van de mishandeling op social media oproepen gedaan aan eventuele getuigen om zich te melden.

De politie bevestigt de aangifte en dat de mishandeling van de 11-jarige in onderzoek is.