Man maakt gitaar van lijk overleden oom

Yaago Anax heeft een wel heel exclusieve gitaar. De beste man heeft namelijk een elektrische gitaar gebouwd die is gemaakt van de stoffelijke resten van zijn oom. Laatstgenoemde was zelf een gevierd metalartiest in de nineties.

De Amerikaanse Anax – wellicht beter bekend onder zijn artiestennaam Prince Midnight – blijkt zelf ook een stevig moppie te kunnen spelen op de elektrische gitaar. Aangestoken door zijn tragisch verongelukte oom, besloot de metalgitarist zijn oom op een unieke manier te laten voortleven.

Anax' oom, die eind vorige eeuw op 28-jarige leeftijd het loodje legde door een tragisch ongeluk in Griekenland, liet zijn lichaam na zijn dood achter voor de wetenschap. Na twintig jaar bleek er weinig meer over dan de ribbenkast en het bekken, en dus besloot zijn neef de stoffelijke resten te laten opgraven en naar Florida te sturen.

Na een tijdje klussen heeft Prince Midnight zijn oom omgebouwd tot een elektrische gitaar. Of, zoals hij het zelf noemt, een 'skeletar'. "Beter had ik mijn oom niet kunnen eren", vindt Anax. "Al had mijn moeder liever gezien dat hij was begraven."


Dichter bij Death Metal kun je niet komen...