Klimrek moet weg wegens privacy omwonenden

In Steenwijk moet een klimrek het veld ruimen. Dit heeft de rechter beslist nadat een laagdrempelige oplossing niet mogelijk was. Kinderen zouden vanaf het klimrek bij anderen naar binnen kunnen kijken.

Het zou volgens de kantonrechter, die een kijkje heeft genomen gaan om een vrij hoog klimrek. "Je zou het als verlengstuk van het balkon kunnen zien", aldus de betreffende kantonrechter. Volgens pzc.nl wilde de rechter het eerst via een gesprek onderling willen oplossen, dit is uiteindelijk niet gelukt, schrijft Metro

Voor de initiatiefneemster is het een nederlaag. Zij had via een gewonnen cheque van 1000 euro dit klimrek laten plaatsen om de buurt groener te maken, wat veel vooral omwonende senioren wilden. Zij hoopt dat het klimrek elders in de buurt een betere plek vindt, "Al is dat wel lastig, want je zit hier met allerlei buizen in de grond. Ook moet er aan veiligheidseisen worden voldaan. Toch zou het heel mooi zijn als er een andere plek wordt gevonden. Hier in de buurt spelen veel kinderen en dat willen we graag zo houden”, aldus initiatiefneemster Karin.



Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!